بسم الله الرحمن الرحیم

برخی از استانداردهای گروه گردشگری مهمان ایرانی به شرح زیر می باشد:

الف: استانداردهای شخصی میزبان:

۱- خانواده ی مورد اطمینان:

میزبان از خانواده های با اصالت، معتمد، خوش اخلاق و مهربان که هیچ گونه سابقه ی کیفری ندارند و درمحله به خوش نامی مشهور می باشند انتخاب شده است.

۲-میزبان آموزش دیده:

تمامی اهل خانواده ی میزبان که در طول سفرمهمانان از آنان پذیرایی می کنند، آموزش های لازم را در مواجهه با مهمانان فراگرفته اند.

۳-پذیرایی از مهمانان خارجی:
میزبان دارای امکانات مترجم می باشد و نحوه ی پذیرایی ازمهمانان خارجی را فراگرفته است.

ب: استانداردهای واحدهای اقامتی:

۴- واحد اقامتی مناسب و دارای امکانات :

واحد اقامتی دارای فضای مناسب جهت اقامت مهمان می باشد. همچنین تلویزیون، یخچال و مابقی امکانات رفاهی، در واحد پیش بینی شده است.

۵-واحد اقامتی بهداشتی وتمیز :

نظافت و بهداشت واحد اقامتی برای مجموعه ی مهمان ایرانی اهمیت فوق العاده ای دارد. یکی ازشروط اصلی میزبانی، رعایت بهداشت می باشد. به هر مهمان رو بالش، ملحفه، حوله ی حمام تمیز و شسته شده تحویل داده می شود. همچنین محل اقامت مهمان و سرویس های بهداشتی کاملاً تمیز و بهداشتی می باشد.

۶- سرمایش وگرمایشِ مناسب واحد :

داخل واحد درتمام فصول دارای هوای مناسبی می باشد. مثلاً جهت اقلیم شمال، جنوب و مناطق مرطوب  ایران حتماً از اسپلیت استفاده شده است. یا در مناطق سردسیر حتماً از بخاری و وسایل گرمایشی مناسب بهره گرفته شده است. درضمن واحد اقامتی دارای آبگرمکن مناسب و آبگرم همیشگی می باشد.

۷-واحد اقامتی مناسب جهت معلولین:

جهت اقامت معلولین و جانبازان عزیز استانداردهای لازم در این واحدها رعایت شده است.

۸-لوازم ورزشی و محل مناسب ورزش در واحد اقامتی:

میزبان یک یا چند وسیله ی ورزشی مناسب را جهت ورزش صبحگاهی و یا وسایل بدنسازی، توپ والیبال، فوتبال، بسکتبال، تنیس روی میز و بدمینتون را به همراه محل مناسب جهت ورزش پیش بینی کرده است.

۹- محل بازی کودکان در واحد اقامتی:

درمحوطه ی واحد اقامتی، وسایل بازی و محلی برای بازی کودکان پیش بینی شده است. این بازی ها می توانند شامل خاک بازی، یا وسایل بازی کودکان مثل تاب، سرسره  و… باشد.

۱۰-خدمات لباسشویی وخشکشویی:

میزبان لباس های مهمان را هر روز شسته و اتو زده تحویل می دهد.

پ: استانداردهای غذا و نوشیدنی:

۱۱-غذاها ونوشیدنی های محلی:
میزبان در طول اقامت مهمان از مواد اولیه ی سالم و طبیعی جهت طبخ غذاهای محلی استفاده می نماید. همچنین از انواع شربت و دمنوش های محلی جهت لذت، تنوع غذایی، سلامتی و تندرستی ایشان بهره می گیرد.

۱۲- تهیه ی محصولات ارگانیک حیوانی:
شامل دوشیدن شیر از گاو و گوسفندان، جمع آوری تخم پرندگان و تهیه ی لبنیات تازه توسط میزبان است که در صورت تمایل مهمان، می توان به او نیز آموزش داد و لذت و تجربه ی بی نظیری را به ایشان هدیه کرد.

ت- استانداردهای فرهنگی و مذهبی:

۱۳-زیارتی و دعا:

این بخش درسفرهای زیارتی و یا به درخواست مهمانان در سفرهای تفریحی قابل اجرا می باشد. در این برنامه مداح یا قاری قرآن جهت مناسبت های مذهبی دعوت می شود و مهمانان ازحال و هوای معنوی بهره مند می شوند.

۱۴- مراسمات مذهبی و محلی:

مراسمات مذهبی خاص مثل عزاداری، تعزیه خوانی، جشن میلاد برای ائمه ی اطهار و یا جشنواره ی برداشت محصول و سنت های قدیمی و مراسمات عروسی محلی می باشد که توسط میزبان تهیه و تدارک دیده شده است.

۱۵-آموزش تجارب میزبان به مهمان:
میزبان تجربه های گرانبهای خود و خانواده را که در طول سالیان بدست آورده در اختیار مهمان قرار می دهد. این تجربیات شامل نحوه ی طبخ غذاهای محلی، تهیه ی صنایع دستی، تولید محصولات دامی وکشاورزی، آداب و سنن منطقه و… می باشد.

ث- تفریح، سرگرمی و ورزش:

۱۶- بازارگردی وخرید:

یکی از جذابیت های طول سفر، بازدید از بازار و خرید می باشد. میزبان بهترین بازار مورد نظرمهمان را معرفی کرده و تخفیفاتی را از فروشندگان محلی برای مهمانان می گیرد.

۱۷- رقص وآواز محلی:

مهمانان با رقص و آواز محلی منطقه توسط گروه هایی که توسط میزبان تدارک دیده شده، سرگرم می شوند.

۱۸-بازدید ازجاذبه های تاریخی و طبیعی منطقه:

میزبان مهمانان را به دیدن مناظر، موزه، آثار باستانی، بازارهای سنتی و … منطقه برده و اطلاعات مفیدی را درباره آن ها به مهمانان می دهد.

۱۹-بازی های محلی:

میزبان، بازی های محلی برای مهمان تدارک دیده و آن را اجرا می نماید.

۲۰-وانت(نیسان) سواری:
یکی ازتفریحات مهیج برای مهمانان به خصوص در بهار و تابستان سوارشدن پشت وانت و لذت بردن از مناظر و هواخوری است که به نیسان سواری مشهور شده است.

۲۱-سوارکاری:
میزبان، اسب، الاغ، قاطر یا شتر را فراهم کرده و به وسیله ی آن، مهمانان را در محل به گردش و تفریح می برد

۲۲- ماجراجویی:
در صورت تمایل مهمانان، برنامه های ماجراجویانه ای در طول سفر به خصوص شب ها توسط میزبان تدارک دیده می شود که هیجان زیادی را در پی خواهد داشت. این ماجراجویی ها بسته به منطقه، اقلیم و فصل انواع متفاوتی خواهد داشت.

 ۲۳-قایقرانی:

در صورت امکان و وجود رودخانه، دریاچه، دریا یا سد این فعالیت توسط میزبان صورت می گیرد.

 

۲۴-تیراندازی با تفنگ وکمان:

این فعالیت که نوعی ورزش هم به حساب می آید، در برخی از واحدها که تفنگ بادی یا تیر وکمان داشته باشند انجام می شود.

 

۲۵تفریحات زمستانی:

در اقلیم‌های مناسب و با توجه به فصل، میزبان تفریحات برفی مانند اسکی، تیوپ سواری و برف‌بازی را پیش‌بینی می کند.

۲۶- شنا:

یکی از تفریحات و ورزش های پرطرفدار، شنا کردن و آب تنی در رودخانه، دریا و جاهای مناسب طبیعی است که امن بوده و خطری برای مهمان نداشته باشد.

۲۷-ماهیگیری:

در طول مدت اقامت، بسته به اقلیم و امکانات محل، با حمایت، آموزش وکمک میزبان صورت می گیرد.

 

۲۸-دوچرخه سواری:

دوچرخه مناسب توسط میزبان تهیه شده است.

ج- بهداشت و سلامتی:

۲۹- طب سنتی و داروهای گیاهی:

میزبان ازطب سنتی و داروهای گیاهی توسط متخصصین این حوزه جهت سلامتی میزبانان استفاده می نماید.

۳۰-چشمه ی آب گرم و آب درمانی:

در محل هایی که آب معدنی یا آب گرم وجود دارد، میزبان به عنوان یک جاذبه ی تفریحی و بسته ی سلامتی، از مهمان در آن مکان ها پذیرایی می کند.

 

۳۱ماساژ، بادکش و پاشویه:

میزبان جهت سلامتی و رفع خستگی مهمان از ماساژ، پاشویه و بادکش درمانی استفاده می نماید.

۳۲-حمام سنتی و دلاک:

حمام سنتی و دلاک یکی از برنامه های مورد استقبال مهمان می باشد که درحمام های قدیمی بهداشتی، تمیز و با دلاک ماهر استحمامی  به یاد ماندنی برای مهمان فراهم می کند.

چ-دیگر استانداردها مهمان ایرانی:

 

۳۳-بیمه ی حوادث سفر:

این بیمه توسط شرکت بیمه گذار صادر می شود و درصورت بروز حادثه، مهمانان را مورد حمایت قرار می دهد.

۳۴-حمل و نقل :

درمدت اقامت، مهمانان می توانند از حمل و نقل رایگان که توسط میزبان تهیه و تدارک دیده شده استفاده نمایند. حمل و نقل بسته به پکیج مهمانی از محل فرودگاه تا محل اقامت و یا بازدید از مناطق و جاذبه های منطقه رایگان می باشد.

 

۳۵-تهیه ی محصولات خانگی:

ممکن است درفصل هایی از سال، منطقه ی میزبان برای تهیه ی محصولات خانگی مثل رب گوجه فرنگی، ترشیجات، سبزی خشک یا سرخ کرده و… مناسب باشد و میزبان خودش مستقیماً به آنها نظارت داشته باشد. البته این برنامه و هزینه ی آن توسط میزبان و در محل بسته به سفارش مهمان انجام می شود.

۳۶-هدیه:

در انتهای سفر هدیه ای مشترک از طرف گروه مهمان ایرانی و میزبان محلی به مهمانان داده می شود تا یاد و خاطرات میزبان وگروه مهمان ایرانی و تجربه های این سفر همیشه به شیرینی در ذهن مهمانان نقش بندد.

سطح و درجه بندی میزبانان: میزبانان گروه خانه ایرانی به لحاظ امکانات، هزینه ی سفر، سطح تفریحات و…، به رده های زیر تقسیم بندی می شوند:

۱-میزبان الماس: luxury:(L)

این نوع میزبانان امکان فراهم آوردن عالی ترین سطح امکانات را برای مهمانان دارا هستند.

۲-طلایی: medium:(M)

این نوع میزبانان امکان فراهم آوردن سطح امکانات خوبی را برای مهمانان دارا هستند.

۳-نقره ای: Economic:(E)

این نوع میزبانان امکان فراهم آوردن سطح امکانات متوسطی را برای مهمانان دارا هستند.